Lyhyesti:

• Tein ensimmäisen lehden, ”Pirlaxbladet”, viisivuotiaana. Se oli perinteinen uutistuote jossa sai lukea tuoreimmat tapahtumat mm minun perheestä ja varsinkin perheen kissojen seikkailuista. Tuotin, kuvitin ja kirjoitin yksin kaikki numerot.

• Melkein aikuisena siirryin oikean median puolelle jossa on vuosien varrella tullut tehtyä paitsi muutama lyhyt tv-dokkari myös radio- ja printtihommaa. Suurin osa aikuisurasta on mennyt Hufvudstadsbladetissa jossa toimin uutis- ja featuretoimittajana vuosina 1998–2015. Näistä kaikista tarkempaa tietoa tämän sivun osiossa CV, mutta lyhyesti olen tehnyt hyvin laajasti juttua sekä politiikan, kotimaan, ulkomaan, talouden että kunnallispolitiikan uutsista. Olen toiminut myös uutispäällikkönä sekä aamu- että iltavuoroissa ja tämän lisäksi profilointunut sosiaalipoliittisilla featurereportaaseilla. Kanavana on toiminut sekä printti että netti. Irtisanouduin HBL:stä yhdessä Staffan Bruunin kanssa 2015 lopussa ja ryhdyin freelanceriksi.

• 2016 alussa siirryin Svenska Ylen Spotlight-toimitukseen jossa olin kevään aikana mukana rakentamassa tutkivalle ryhmälle uutta yleisöprojektia, ja samanaikaisesti aloitin yhteistyön Long Play-julkaisun kanssa. Ensimmäinen LP-juttu julkaistiin elokuussa otsikolla ”Pelkosi ei ole objektiviisesti perusteltu”, ja se sai osakseen laajaa huomiota myös muissa medioissa. Syksyn loppupuoli on mennyt teatterinäytelmää kirjoittaessa (Lilla Teatern, ensiilta 4/2017), samalla kun olen työstänyt seuraavaa LP-juttua. Loppuvuodesta aloittelen myös uuden yhteistyökuvion Ruotsiin (nyt tilattu reportaasi julkaistaan näillä näkymin helmikuussa).

• Journalismin lisäksi olen vuosia toiminut keskustelijana sekä Ylellä (ohjelma: Jälkivääntö, perjantaisin, vuodesta 2006) että monen eri seminaarin yhteydessä. Olen kirjoittanut kolumneja, pääosin liittyen ihmisoikeuksiin, sekä Suomeen että Ruotsiin eri organisaatioille. Olen myös avustanut eri mediataloja Ruotsissa, mm Svenska Dagbladet ja tarvittaessa kommentoiden ajankohtaisuuksia Suomessa mm Sveriges Radio.

 

Summary on its way