Lyhyesti:

• Tein ensimmäisen lehden, ”Pirlaxbladet”, viisivuotiaana. Se oli perinteinen uutistuote jossa sai lukea tuoreimmat tapahtumat mm minun perheestä ja varsinkin perheen kissojen seikkailuista. Tuotin, kuvitin ja kirjoitin yksin kaikki numerot.

• Melkein aikuisena siirryin oikean median puolelle. Vuosien varrella on tullut tehtyä töitä sekä printtiin, nettiin, telkkariin ja radioon. Suuri osa aikuisurasta meni Hufvudstadsbladetissa jossa toimin uutis- ja featuretoimittajana vuosina 1998–2015. Näistä kaikista tarkempaa tietoa tämän sivun osiossa CV, mutta lyhyesti olen tehnyt laajasti juttua sekä politiikan, kotimaan, ulkomaan, talouden että kunnallispolitiikan uutsista. Olen toiminut myös uutispäällikkönä sekä aamu- että iltavuoroissa ja tämän lisäksi profilointunut sosiaalipoliittisilla featurereportaaseilla. Irtisanouduin HBL:stä yhdessä Staffan Bruunin kanssa 2015 lopussa (niistä syistä lisää hänen kirjassaan) ja ryhdyin freelanceriksi.

• 2016 alussa siirryin Svenska Ylen Spotlight-toimitukseen jossa olin kevään aikana mukana rakentamassa tutkivalle ryhmälle uutta yleisöprojektia, ja samanaikaisesti aloitin yhteistyön Long Play-julkaisun kanssa. Ensimmäinen LP-juttu julkaistiin elokuussa otsikolla ”Pelkosi ei ole objektiviisesti perusteltu”, ja se sai osakseen laajaa huomiota myös muissa medioissa. Syksyn loppupuoli meni teatterinäytelmää kirjoittaessa (teema: perheväkivalta, Lilla Teatern, ensiilta 4/2017). 2018 merkittävä osa ajasta kului Ylellä, jolle tein mm neljä tutkivaa teevee-juttua.

• Journalismin lisäksi olen vuosia toiminut keskustelijana sekä Ylellä (ohjelma: Jälkivääntö, perjantaisin, vuodesta 2006) että monessa muussa yhteydessä. Olen kirjoittanut kolumneja sekä Suomeen että Ruotsiin eri organisaatioille. Olen myös avustanut eri mediataloja Ruotsissa, mm Svenska Dagbladet ja tarvittaessa kommentoiden ajankohtaisuuksia Suomessa mm Sveriges Radio.

 

Summary on its way